Výstava vín Mikulovské oblasti

12.03.2011 10:00

 

Výstava vín Mikulovské podoblasti

 

Sobota 12. 3.
zámecký sál, začátek od 10 hodin


Pozvánka na tradiční jarní výstavu vín

Místní vinařský spolek Moravín Mikulov pořádá v sobotu 12. března od 10 hodin v zámeckém sále mikulovského zámku výstavu vín mikulovské vinohradnické podoblasti. Posláním výstavy je porovnání a zhodnocení vín vyráběných v mikulovské vinohradnické podoblasti.

Do soutěže se mohou přihlásit všichni výrobci vína, kteří vyrábějí svá vína v souladu se zákonem o vinařství a vinohradnictví. Hodnocení vín proběhne v sobotu 5. března od 13 hodin na Gymnáziu Mikulov. Přihlášená vína se budou hodnotit v kategoriích: bílá vína odrůdová se zbytkovým cukrem do 10g/l, bílá vína odrůdová se zbytkovým cukrem nad 10g/l, červená vína odrůdová se zbytkovým cukrem do 10g/l, červená vína odrůdová se zbytkovým cukrem nad 10g/l a speciální vína (ledová, slámová, šumivá). Degustátoři budou vína hodnotit anonymně podle vyhlášených kategorií stobodovým systémem Mezinárodní unie enologů.

Pořadatelé očekávají účast více než pěti set vzorků vín. Chybět nebudou i méně známé odrůdy a vína z Rakouska. Na výstavě 12. března budou od 10.15 hodin předány ceny nejúspěšnějším vinařům. Bude udělena cena za nejlépe hodnocené bílé a červené víno, za nejlépe hodnocené víno člena Moravínu Mikulov, nejlépe hodnocené speciální víno, nejlépe hodnocené víno z Rakouska a bude vyhlášen šampion výstavy.

Vyhlášení cen se zúčastní mimo jiných také senátor Jan Hajda a starosta města Mikulova Rostislav Koštial. V kulturním programu vystoupí pěvecký sbor Mužáci z Březí pod vedením pana Jana Stibůrka a od 14 hodin cimbálová muzika Kasanica pod vedením primášky Věry Kunovové. Výstava vína proběhne za podpory Vinařského fondu ČR, města Mikulova a Regionálního muzea Mikulov.

Další informace zájemci mohou získat na www.moravinmikulov.eu.

Moravín, dk

Pořádá Moravín a RMM.

Zpět