Koncert americké zpěvačky a kytaristky českého původu

19.03.2011 18:30

 

Sobota 19. 3.
Městské kino, začátek od 18:30

Marta Töpferová poprvé míří do Mikulova

Latinskoamerické rytmy v podání jedné z nejlepších zpěvaček a písničkářek své generace ovládnou Mikulov. V rámci svého jarního turné tam vystoupí Marta Töpferová. Zahraje to nejlepší z vlastního repertoáru a představí i novou desku The Other Shore. Vstupenky na její koncert už jsou v předprodeji.

Dcera českého herce Tomáše Töpfera se v jedenácti letech ocitla se svojí matkou a sestrou v Americe. Zamilovala se do latinskoamerické kultury, studovala zpěv, hru na kytaru i tanec. A v současné době patří Marta Töpferová mezi stálé tvůrčí síly hudební scény v New Yorku.

Objevuje se na pódiích i festivalech po celém světě, v Mikulově bude mít 19. března svoji premiéru. Doprovodí ji přitom kytarista David Dorážka, basista Tomáš Liška a bubeník Martin Novák.

„Marta má neuvěřitelné charisma. Má hudební i lidský nadhled, který se často nedostává místním umělcům. Osobně si myslím, že díky tomu, že se ještě coby dítě dostala do světa, si otevřela obzory, a že v New Yorku našla živnou půdu pro svůj umělecký cit. Obdivuji její fluidum na pódiu, kterým si získává publikum a přesvědčí je,“ poznamenává Romek Hanzlík z produkční agentury A. M. P.

Interpretčiny nové skladby čerpají inspiraci z tvorby Nicka Drakea, Tracyho Chapmana, z latinskoamerických rytmů i českých lidových písniček. V mikulovském kinosálu tak zazní angličtina, španělština i čeština. „Mám moc ráda moravskou hudbu, blízká mi je Zuzana Lapčíková nebo soubor Javořina ze Zubří,“ prozradila Töpferová. Narodila se v Ostravě a život v České republice ji připadá ve srovnání se Spojenými státy více útulný.

„Máme tu malé vesničky, lesy, nic není tak daleko jako v Americe. Evropané si váží kultury, vztahů a udělají si na sebe čas. V New Yorku je spousta skvělých lidí, ale málo se stýkají, všichni pracují jako blázen. Amerika je pro mě zase symbolem svobodně myslícího člověka,“ naznačila odlišnosti dvou světů Töpferová.
Vstupenky na její koncert, který začne v 18:30, jsou v předprodeji za 120 korun, a to v kanceláři Mikulovské rozvojové (budova kina). Na místě pak budou k dostání za 160 korun.
(DS)

ROZHOVOR S MARTOU TOPFEROVOU ZDE.

Vstupenky v předprodeji lze zakoupit od 11. 2. v kanceláři Mikulovské rozvojové (budova kina), a to za 120 Kč.
Kontaktní osobou je Pavlína Janderková (519 444 588, janderkova@mikulov.cz).

Provozní doba:


Po, St 8-17 hodin
Út, Čt, Pá 8-15 hodin


Cena vstupenek na místě je 160 Kč.

Další info o interpretce a ukázky z vystoupení ZDE.
 

 

Zpět